Resurs 36

Medlemsfest i Göteborg

"Barbecue-tema" på festen i Juni

Festen i höstas blev en riktigt succé där alla som tränar med oss träffades under lättsammare former. Kvällen började med mingel, bubbel och tillhörande tilltugg till bakgrundsmusik av härligt sound.

En uppdukad ljuvlig italiensk buffé lät sig väl smaka. Kvällen fortsatte på dansgolvet till både discoljus och discodunk. De sista gästerna gick hem lagom till frukost, vid 07.00-tiden!!

I juni kommer vi att ha en underbar barbecuefest. Njut av att sommaren är här med bra väder, god mat direkt från grillen och dans under kvällen.

Tid: Juni, mer info om datum kommer.
Plats: Skatås i Göteborg
Utrustning: Anpassade kläder efter väder
Tema: Barbecue
Anmälan: Info kommer
Hur många? : Info kommer

Senaste nyheter

2013

Tillsammans med våra partners har vi tagit fram ett helt fantastisk prisbord för dig som vill vara med och tävla, eller vad sägs om det här......
 

  • Spaweekend på Stenungsbaden Yacht Club med övernattning för två personer i dubbelrum med havsutsikt, trerätters middag i Restaurang New Sweden, Sparitual, VIP på rummet, lunch, frukostbuffé, entré till spa med wellnesspool, varma källor, jacuzzi, bastulandskap, gym och träningspass. Fri entré till nattklubb.
  • Specialgraverade minnes Dog Tags till de 100 första tävlande varje dag.
  • Specialgraverad minnesmedalj från arrangören av Fitnessfestivalen 2013 till de 20 snabbaste tiderna varje dag.
  • Pokaler och medaljer från Vasaboden i Göteborg.
  • Presentkort från DataNova i Göteborg.
  • Goodibag från HAIR i Göteborg till de 10 individuellt snabbaste tjejerna varje dag.
  • Specialgraverad medalj till de 20 första varje dag som klarar banan under 60 sekunder.
  • Träningskort för träning 10 ggr hos Military Fitness  till den snabbaste individuella tiden varje timma.
  • och mycket mer……  

Prisutdelning lördag 30 november

17.20-17.25 UNIFORMSKLASS
17.25-17.30 MIXKLASS
17.30-17.35 DAMKLASS
17.35-17.40 HERRKLASS
17.40-17.45 ÖPPEN KLASS
17.45-18.00 INDIVIDUELLA PRESTATIONER, SE NEDAN:

 

Prisutdelning individuella prestationer

- Pris till dagens snabbaste tid alla kategorier 
- Pris till de 20 snabbaste tiderna alla kategorier
- Pris till de10 individuellt snabbaste tjejerna varje dag

Prisutdelning söndag 1 december

16.20-16.25 UNIFORMSKLASS
16.25-16.30 MIXKLASS
16.30-16.35 DAMKLASS
16.35-16.40 HERRKLASS
16.40-16.45 ÖPPEN KLASS
16.45-17.00 INDIVIDUELLA PRESTATIONER, SE NEDAN

 

Prisutdelning individuella prestationer

- Pris till dagens snabbaste alla kategorier 
- Pris till de 20 snabbaste alla kategorier
- Pris till de10 individuellt snabbaste tjejerna varje dag
- Pris till helgens snabbaste tid alla kategorier

 

Besök oss i monter B 03:20 för att ta del av alla våra fina priser och erbjudanden för detta vill du inte missa!

 Fitnessfestivalen på Svenska Mässan i Göteborg 30 nov - 1 dec.
Öppettider lördag 09.30-18.00
Öppettider söndag 09.30-17.00


Ps. Ta med barnen till världens största uppblåsbara Gladiatorbana. Profilerna från TV kommer också dit.

Köp din entrébiljett till Fitnessfestivalen 2013 här >>>

Under helgen som gick var det premiär för provträning inför Military Fitness Team Challenge på Fitnessfestivalen. Träningspasset avslutades med en tävling där Top 3-tiderna utsågs. Klarar du att slå tiden lördagen 19 oktober då vi öppnar upp banan för träning igen?

Se bilder och resultatlista Top 3 >>>

Här kan ni följa dom tappra deltagarna resa på ett av årets tuffaste utmaningar. HOOOAAAAA!
 

Om du äter och dricker klokt direkt efter träningen kan du förbättra din prestationsförmåga och hjälpa kroppen i kampen mot skador och sjukdomar. I tränarjargong brukar fenomenet kallas för "det öppna fönstret". Inom de första 20 minuterna efter ett träningspass ha du stor chans att minska den träningsvärk och matthet som du annars ofta drabbas av dagen efter träningen. Direkt efter att du har tränat står nämligen kroppens återhämtningsfönster öppet. Det innebär att kroppen är redo att ta emot alla näringsämnen som du kan få från nyttig mat och dryck. Om du hinner fylla på i tid sätter kroppen genast igång med återhämtningen, det vill säga att de mikroskopiska skadorna på musklerna som fysisk ansträngande träning medför lappas ihop. Med rätt återhämtning kommer kroppen att vara pigg och fräsch även om du drar på dig träningskläderna igen bara 12-24 timmar efter ditt senaste pass. Om du inte utnyttjar det öppna fönstret blir återhämtningstakten avsevärt långsammare. För de flesta tar det mellan 36-48 timmar innan träningsvärken och tröttheten försvinner. Om du tränat för hårt tar det ännu längre tid.

DETTA BÖR DU ÄTA EFTER TRÄNINGEN - KOLHYDRATER, PROTEIN OCH VÄTSKA.
Efter träningen skall du se till att få i dig 1 gram kolhydrater per kilo kroppsvikt. Väger du 80 kg bör alltså äta 80 gram kolhydrater. Kombinera ditt kolhydratintag med 0,25 gram protein per kilo kroppsvikt. Om du väger 80 kg krävs 20 gram protein under den första timman efter träningen. Du bör dricka 1,5 gånger din viktförlust. Om du vägde 80 kg före och 79 kg efter träningen skall du dricka 1,5 x 1 = 1,5 liter. Du behöver dricka extra och inte bara ersätta vätskeförlusten eftersom kroppen förlorar vätska även efter träningspasset genom utandning och svettning.

INNAN TRÄNINGEN – FÖRBERED MATEN Två frallor med mager ost eller välj någon av nedanstående tips med god hållbarhet: - Ta med en halv liter lättmjölk. Drick den genast efter tränigen - En proteinkaka i kombination med en banan samt vatten eller återhämtningsdryck. När du kommer hem bör du äta en huvudmåltid senast två timmar efter träningen. Måltiden bör omfatta grönsaker, magert kött eller fisk samt kolhydrater potatis eller råris.

Under Fitnessfestivalen  2013 har du och en kamrat möjlighet att tävla mot likasinnade på en riktigt rolig och lagom krävande hinderbana.

Det är exakt samma hinderbana som bl.a. använts på SM i Atheltic Fitness. Om du kan ta dig igenom en monkeybar utan att falla ner så kan du vara med på premiären av MILITARY FITNESS TEAM CHALLENGE 2013.

Dessutom är ni två i laget som kan hjälpas åt så samarbetet spelar en viktig roll.

Tid: 30 november - 1 december
Plats: Fitnessfestivalen på Svenska Mässan i Göteborg
Info och anmälan >>>

Superpass 7:e september i Military Fitness Center "bunkern" Hisings Kärra, anmälan öppen nu!

>> klicka här för mer info och anmälan <<

I höst kommer det finnas möjlighet att träna med Military Fitness i Änggårdsbergen vid Botaniska i Göteborg. Passen kommer vara inriktat på löpning i terräng med inslag av styrka. Så på med trailskorna och följ med ut i den utmanande och roliga terrängen i Änggården! Vi ses i höst!

Passen bokas som vanligt på bokningssidan på Slottsskogen.

Vi på Military Fitness är stolta över att få meddela att vi inleder ett samarbete med ABGS i Göteborg.

Träningen vänder sig till medlemmar och förädrar till barn i Askim Billdals Gymnastikskola. Redan under vecka 34 sker dom första kostnadsfria prova på passen.

Det kommer att  finnas möjlighet att välja mellan två olika träningsinriktningar och vid tillräckligt stort intresse startar vi upp träningen första veckan i september.

All träning kommer att ske i området runt nya Lindåshallen. Information om samlingsplats för prova på passen kommer inom kort.

Mer info och boka prova på pass >>>

Över 100 personer deltog i vår 5-kamp med bl. a. hinderbana vid festivalen vid Metaltown.
Vinnare i kampen blev:
Simon Cross,
Sara Persson 
Andreas Bingdahl,
Åsa Lindgren
Kalle Wall

Alla vinnare kommer få besked via mail inom kort om resp. vinster. 
 

Kundtjänst har semesterstängt 1/7 - 15/8.

Om du behöver komma i kontakt med oss under tiden, vänligen fyll i frågeformuläret som du hittar i menyn under Kontakt > Kundtjänst.

Vi läser alla förfrågningar men hoppas att du har överseende med att det kan ta lite längre tid än normalt.

Trevlig sommar:)

/Kundtjänst

Caroline från Borås har tränat med oss sedan juli förra året. På bara några veckor kände hon att kroppen blivit starkare och orkade mer!  Nu 10 månader senare ger hon sig på en riktigt stor utmaning för både kroppen och knoppen - Borås Ultra Marathon 25 maj.

Här nedan kommer hennes story och längre ner kan du läsa mer om hennes resa under loppet.

Motivationen fanns trots allt ändå…
"Att ständigt hitta utmaningar är det som triggar igång mig. Jag har alltid tyckt om att springa olika sträckor och utmanar mig alltid i slå ”bästa-tiden”.
Efter tremilen på Lidingöloppet 2011 kände jag att jag hade utmanat mig tillräckligt och tog mig ut på löprundor bara för att hålla konditionen igång. Men det var inte lika roligt som tidigare. Jag tyckte att jag hade uppnått mina mål och såg ingen utmaning i det hela längre.

Motivationen var som allra lägst för cirka ett år sedan och jag försökte på alla sätt att hitta tillbaka till nivån som jag haft tidigare, men även försöka sätta nya mål. Målet blev att springa milen på 50 min, dvs. det skulle ske en förbättring på ca 5 minuter. Kändes lite tungt men jag gick till gymmet, hade kontakt med PT och testade ”Run-for-fun”-konceptet. Inget funkade och det blev inte roligare. Jag tog mig en rejäl funderare och var så nära att lägga av med allt vad löpning hette!

I juli månad förra året kom jag i kontakt med Military Fitness (MF) och påbörjade träning i Annelundsparken, Borås. På bara några veckor kände jag att kroppen blivit starkare och orkade mer! Passen är i grupp där man pushar och hjälper varandra! Bara att vara ute i naturen är en stor fördel! Och att sedan använda sig av redskap som träd, stockar, bänkar och annat som finns i omgivningen är både stimulerande, utmanande och roligt! I september månad sprang jag Kretsloppet (10 km) och kom i mål på 51.40. Nådde dock inte mitt mål men det var ändå en klar förbättring jämfört med tidigare, vilket gav mig en ny kick!

Nästa utmaning är nu den 25 maj, då SOK Knallen arrangerar Borås Ultra Marathon (BUM). Terrängloppet ger möjlighet att springa antingen 80 km, från Skatås till Borås, eller 45 km, från Hindås till Borås. Det är första gången som jag springer BUM och jag har antagit utmaningen att springa 45 km och målet är att komma i mål inom 5 timmar.

Så, med dryga 1,5 månad kvar till BUM är det löpning och träning med MF-gänget som gäller! Dock hänger det ju inte bara på kroppen utan även på den mentala delen. ”Det sitter innanför skallbenet!” som instruktör Tony Sågare ständigt påminner oss om. Under loppet kommer det garanterat att bli en rejäl fight mellan kropp och knopp! Återstår att se vem som vinner den fighten…"

Borås den 5 april 2013
Caroline Andersson
Hobbylöpare =)



 

BUM är äntligen genomfört

Sedan Military Fitness (MF) för några veckor sedan flyttade från Annelundsparken till Kransmossen har vi fått prova på mer terräng. Under de löpturer, som vi haft på Kransmossen, har jag tänkt att det är alldeles utmärkt träning inför BUM-loppet. Det har gått att identifiera sig lite mer vad ”terräng” egentligen innebär…

BUM-loppet utgav minsann vad det lovat – terräng! Det var några mäktiga och stundtals olidliga 45 km att ta sig igenom. Hade dessutom en ryggsäck på 4 kilo packad med nödproviant, dryck och extra skor.  Att springa med ryggsäck har efter träning med MF blivit ”helt ok”. När vi (jag och min bror) löptränat har vi varje gång sprungit med varsin ryggsäck. Det har liksom blivit en vana, något som tidigare aldrig ens varit påtänkt…

 Planen var att springa runt 5 och en halv timma och jag hade bestämt mig för att dela in de fyra första löptimmarna i 4 hours challenge-utmaningarna. Inför BUM hade jag kollat filmen från 4-timmars och bara konstaterat att det förmodligen inte kunde bli värre än så. Men kanske har jag fått ändra mig i den saken…
Första milen gick bra och den första timman övergick i den andra. Jag sprang och funderade på hur tungt det egentligen hade varit att springa i Skatås ett par veckor tidigare med ett gäng däck dragandes efter sig upp och ner i en slalombacke.  Den sista BUM-1,5 timman, då jag inte hade 4-timmars att luta mig emot, skulle helt enkelt få bli en egen kamp mellan kropp och knopp .

Min bror och jag hade mantrat ”alla ska med hem” och hade bestämt att vi skulle springa loppet ihop. Vid 20 km fick Robban ont i sitt ena knä och testade mellan att gå och springa. Smärtan försvann inte och vi fortsatte gå. Vi hann passera flera humörzoner under tiden… Robban var arg och valde att helt enkelt gå och tjura, jag körde mantrat ”alla ska med hem” och lät honom vara. Efter ett tag övergick det hela i en trevlig diskussionszon. Naturen var ibland överväldigande, vilket gjorde det något lättare att ta sig fram. Naturligtvis kändes det lite surt att behöva gå, för jag kände att jag hade klarat av att springa - men man överger inte någon som har ont, särskilt inte i okända marker. Frågade Robban vid ett tillfälle om han ville bli hämtad och då svarade han: ”Jag ska i mål om det så tar 10 timmar”! Härlig inställning!

När vi närmade oss mål, och vi började känna igen oss, stämde jag av om det var okej att jag sprang de slutliga kilometrarna själv. Från Hestra kände jag att de sista fem kilometrarna inte skulle vara några problem att ta sig igenom. Men där började kampen på nytt…

Det var en fortsatt jäkla terräng och backigt som ”…” och banan var inte dragen som jag trodde. Snabbt fick jag ställa om mig till att de sista fem inte skulle bli ”lätta” som jag trott, och fick även snabbt ändra tankesättet till: ”- Det sitter innanför pannbenet! (Tack, instruktör Sågare) … ”så bara att pinna på och se till att komma i mål”. Så fortsatt backe upp och backe ner bland rötter och stenar och det värkte i varenda muskel! Kämpa! Det är aldrig klart förrän man är i mål!  Och i mål kom jag äntligen efter ca 6 timmar och 40 minuter. Trött, ont och kände mig som en urvriden skurtrasa.

Men, jag blir ständigt fascinerad över hur mycket kroppen egentligen orkar! Om kroppen inte orkar, så måste man koppla på den mentala biten, för man kan och man orkar så mycket mer än vad man tror! Ont gjorde ”Four hours challenge” och ont gjorde BUM. Ont gör det att maxa kroppen men det går över!

Borås den 26 maj 2013
Caroline Andersson

GRATTIS TILL VINST OCH TACK FÖR ERAT STÖD !

VINNARE I TÄVLINGEN TILL ROCK & RUN FÖR HUNGERHJÄLPEN
Sofia Börjesson, Varberg
Ulrika Börjesson,  Varberg
Margareta Karlsson, Varberg
Jörgen Krook, Vargön
Elin Porath, Säffle


ROCK ON !!
 

Nu är  Radiohjälpens insamling för "Hungerhjälpen" avslutad och Run & Rock samlade in mest pengar till nödlidande genom en fantastiks insats av er givare. 
Många har sprungit långt för att bidra med mycket andra har gjort insatser av annat slag.
Allt lika mycket värt.   
STORT TACK  för er inställning och insats ! 

Du klarar mer än vad du tror!

  • Lördag 21 september klockan 12.00 startar vi en av årets största utmaningar!
  • Vi börjar kl. 12.00  på Kransmossen i Borås vid den nybyggda hinderbanan
  • Vi slutar 24 timmar senare i okänd terräng!

Äntligen är det snart dags för sommar-Kick-off tillsammans med all personal och nya medarbetare igen. Som alltid blir det en heldag fylld med inspiration, tävlingar, utbildning och ömsesidigt utbyte av alla de erfarenheter som vi har samt en och annan överraskning:)


Vi kommer bl.a. att ladda upp med ett helt nytt förråd av nya och utmanande övningar inför höstens alla pass, prata om kost- näring och träning. Ta del av våra nyutformade fystester och lansering av spännande project som sjössätts unde hösten och vintern.

Dessutom senaste nytt från två av höstens stora utmaningar, 24 och 48 Hour Challenege.

Detta blir en suverän dag med ett späckat innehåll.

Plats:
Skatås i Göteborg.

Utrustning:
Instruktörskläder + ombyte.
Fyskläder + Handuk + hygienartiklar.

Agenda:
09.30 OBS NY TID. Samling entrén utanför till receptionen.
09.45 Överraskning
10.30 Fika
10.45 Utbildning
12.00 Lunch
13.00 Erfarenhetsutbyte
15.00 Fika

15.30 forts.
16.30 Summering
17.00 Dagen avslutas

Kostnad:
0 kr.'

 

Mer information och anmälan sker till respektive Platschef.


Vi ses.

Tommy Carlsson, VD

Vill du bli en bättre löpare? Vill du få konkreta tips på hur du kan förbättra din teknik? Då ska du boka in dig på detta specialpass tillsammans med Anders Eriksson!

Det blir teori och praktik ute på fältet, löpskolning, teknik, tips/trix och efter passet kommer det ges tillfälle för frågor! Självklart kommer vi att få lite puls och svett på köpet:-)

Passet leds av Anders Eriksson. Han är utbildad naprapat och är mitt i en framgångsrik löp-karriär på högsta nivå! Som exempel kan nämnas en 85:e plats på årets Paris Marathon en topp 50 plats på förra årets Stockholm Marathon...

 

När: 22 maj

Var: Samling vid entrén till Tegnérhallen

Tid: 1900
Pris: 120sek (1st DogTag=10% rabatt, 2st DogTag=20% rabatt!)
75 minuter


Utrustning: Träningskläder för löpning utomhus på blandat underlag, främst gräs och grus.
Minsta antal: 10 personer
Max antal: 25 personer

 

Frågor? kontakta Björn Richter: bjorn@militaryfitness.se

Kostföreläsning med Victoria Warg

 

Hur ska vi äta för att maximera våra resultat och må bättre? Under ca 60 minuter kommer Victoria att reda ut begrepp på en grundläggande nivå och ge konkreta exempel! Efter föreläsningen finns tid för frågor och diskussioner!

 

Ta tillfället i akt och komplettera vår träning med ytterligare kunskaper och inspiration vad gäller kosten! Kombinerar man bra träning med bra kost kommer resultaten snabbt!

 

När: måndag 13 maj
Tid: 1800
Plats: Silvenska villan, Säffle
Pris: 125sek (1st DogTag:10% rabatt, 2st DogTag:20% rabatt, ange i rabattrutan)

Minsta antal: 10st
Maxantal: 30st

 

 

 

 

loading...

Foto: Instruktör Tony Sågare

4 Hour Challenge flyttad från Ullared till Göteborg ( Skatås).

 

Anmälan är nu öppen igen och du kan nu göra din bokning här !

 

.

Tre har hittat och löst problemet så nu kan du åter igen nå oss på det ordinarie numret:

Växel: 031-788 19 90

/Kundtjänst

Vår leverantör Tre arbetar med högsta prioritet för att lösa felet.

Under tiden kan du nå oss på 0760-000 900.

 

Vi ber om ursäkt för det inträffade.

 

/Kundtjänst

Vi kan idag presentera Johan Åberg som ny platschef i Skatås.

Johan har jobbat som instruktör under flera år i Military Fitness och de allra flesta av våra medlemmar känner till Johans intensiva och inspirerande pass.

Om du behöver komma kontakt med Johan når du honom lättas via mail, johan@militaryfitness.se

Stort lycka till från mig och dina kollegor.

//Tommy Carlsson, VD.

Nu kan du boka dig till årets första Challenge som vi kör i Ullared !

Det blir en  4 timmars utmaning för både "gammal"  som ny kämpe i denna vackra men utmanande miljö.

Passa på att boka in hela helgen med övernattning, shopping  och rekreation när du nu ges möjlighet med familj, kollegor och träningskompisar. 

 

Läs mer

Boka tidig rabatt fram till 20:e feb.!

 

Boka dig till en riktigt härlig start på helgen den 2 mars 2013!

 

 

Klicka här för bokningen >>>

4 HOUR CHALLENGE - GÖTEBORG 13 APRIL. Läs mer >>>

8 HOUR CHALLENGE - SÄFFLE 27 APRIL. Läs mer >>>


24 HOUR CHALLENGE - BORÅS 21-22 SEPTEMBER.  Läs mer >>>


48 HOUR CHALLENGE - GÖTEBORG 1-3 NOVEMBER. INFO & ANMÄLAN UTE 1/9

Etiketter: challenge, 2013, utmaning

1.a plats: Helena Johansson - Falkenberg. 2 500 kr + 500 kr.

2.a plats: Kim Andersson - Göteborg. 1 000 kr
3.e plats: Sofie Carlsson - Göteborg. 500 kr

Stort grattis till er alla. Presentkorten kommer med posten inom några dagar.

Etiketter: klappjakten, vinnare