MF logga

Elitklasserna och Qualifier

Ålderskrav: 18 år fyllda på tävlingsdagen. Startavgiften är +100 kr än Run for Fun.

När du anmäler dig till Elit eller Qualifier så är det för att du älskar och verkligen satsar och brinner för OCR. Din målsättning är att placera dig på topp under våra tävlingar. För att starta i någon av klasserna Elit & Qualifier skall du vara 18 år fyllda på tävlingsdagen och ser att du har dokumenterade meriter från tidigare tävlingar. Elit anger sina meriter i samband med registrering till respektive tävling.

Är du osäker om du uppfyller kvalificeringskraven, är du välkommen att ta kontakt med oss.

Prisutdelning sker direkt efter att placeringarna 1, 2 och 3 har gått i mål i respektive tävlingsklass.

Riktlinjer för deltagande

Som tävlande i Elit- eller Qualifierklassen är detta en riktlinje av vad du bör klara av:
Löpning: 10 km på löparbana under 47 minuter
Ropeclimbing: 6 meter
Dipswalk: 10 meter
Monkeybar: 14 meter
Sandsäckar: 2 st á 20 kg på plant underlag (utan lutning) 250 meter.
Ramp utan hjälpmedel: 4,35 meter
 

Ta ALLA hinder så får du behålla ditt tidtagningschip.

Bilden: 70 meter långt kryphinder i sand. Bilden: 70 meter långt kryphinder i sand.

I tävlingsklasserna ELIT och QUALIFIER har vi som ett absolut krav på dig att du tar samtliga hinder för att du skall få behålla ditt tidtagningschip. 

Eftersom vi inte har några straffrundor eller straffmoment har du hur många försök som helst på dig för att lyckas. Sannolikt ger du upp innan deltagarna i Raceklassen kommer ikapp dig.

Du blir därmed diskvalificerad och våra kontrollanter som tar av dig tävlingsvästen och ditt tidtagningschip.  Du får dock fortsätta banan hela vägen in i mål. Givetvis får du inte hindra andra tävlande i Elit, Qualifier eller Race-klasserna.

Elit herr & damklass

Elitklasserna är uppdelade i herr- och damklass med separata startgrupper. Placeringen vid respektive tävling avgör rankingpoängen som därmed också avgör startordningen i jaktstarten på den anslutande tävlingen. Först i mål blir Winner of OCR Golden Trophy 2019. 

Qualifier herr & damklass

För dig som vill kvalificera dig in i eliklassen. Uppdelning i herr/damklass sker först om antalet registrerade överstiger kapaciteten under någon av tävlingarna. Placering erhålls dock för respektive tävlingsklass, herr/dam. 

Om du efter tävlingen uppfyller kraven för rankingpoängen för elitklassen, kan du registrera dig i elitklassen till nästa tävling.