Races
Buy ticket
Background of OCR Golden Trophy Backamo 14 augusti 2021

OCR Golden Trophy Backamo 14 augusti 2021

Logo of OCR Golden Trophy Backamo 14 augusti 2021
Share

Date

2021-08-14

Category

OCR

Organizer

Location

Country flag of SE

Status

Registration is closed

Price

0 SEK

Distance

0 km


Buy ticket

Registration is closed

OCR Golden Trophy Backamo 14 augusti 2021 

5 kilomerter och 100 hinder i äkta Military Fitness anda som passar alla.

Vid stort intresse och över 900 deltagare, kommer eventet att delas upp och Run For Fun samt team kommer då att starta senast 14:00 istället för 12:00. Om så är fallet kommer vi att informera om det via mail minst 1 vecka innan race day.

Anmäl dig till någon av våra tävlingsklasser eller spring i Run for fun, för att det är roligare att göra det tillsammans.

 

 

Snabbfakta OCR Golden Trophy Backamo 

Plats: Backamo i Ljungskile

Första start: 09:00

Beskrivning: En av Sveriges största terränghinderbanetävlingar

Banlängden: 5k 100 hinder

Krav på simkunnighet: Ja, i tävlingsklasserna

Utmaning: Antalet hinder 

Tidtagning: Elite, Qualifier, 20K och race har chipfri tidtagning 

Medalj: Ja, till alla som går i mål

Straffrundor: Nej

 

Run For Fun

 

På deltagare i Run For Fun finns inga krav! Självklart bör man testa alla hinder och utmana sig själv och de andra som deltar.  Banan stängs senast 2 timmar efter sista start.

 

Elite, Qualifier och Race

Resultatet räknas på flest klarade hinder och snabbast tid. Om en deltagaren väljer att ge upp på ett hinder så markeras detta av funktionären och löparen kan sen fortsätta tävla, löparen ska uppmärksamma funktionären på att den väljer att gå vidare utan att ha klarat hindret. Topp 5 i Elite och Qualifier kvalar till OCREC 2020, för att kvala måste tävlande klara alla hinder.

 

20k (4 varv på banan)

Resultatet räknas på flest klarade hinder och snabbast tid. Om en deltagaren väljer att ge upp på ett hinder så markeras detta av funktionären och löparen kan sen fortsätta tävla, löparen ska uppmärksamma funktionären på att den väljer att gå vidare utan att ha klarat hindret. De som springer 20k har företräde i vänster lanen på de hinder som har lanes. Deltagare ska efter varje varv se till att bli registrerad för varvning innan den fortsätter på nästa varv. För att kvala till OCREC 2020 måste tävlande klara alla hinder och komma i mål inom 4 timmar. Vid varvning kommer det finnas ett tält där tävlande kan ha en energi, vätska och ombyte.

 

Startgrupper och starttider kan komma att justeras.

Med de lättnader i restriktioner som nu skett och de som komma skall, ser det ut som att vi kommer kunna genomföra OCRGT Backamo 14 augusti. Skulle det på grund av pandemin ändå inte gå att genomför eventet då kommer alla deltagare flyttas till nytt preliminärt datum nästa år.

Anmälan är bindande och kan du inte komma till start går det bra att sälja eller överlåta startplatsen. Överlåtelsen görs på worldofraces.com av den person som har startplatsen. Den som skall överta platsen måste ha ett personligt konto med komplett information i World of Races.

Course map of OCR Golden Trophy Backamo 14 augusti 2021

Gallery