MF logga

Backamo Rock´n Run OCR - Årets viktigaste lopp
7 augusti 2021

loading...

I samarbete med Westfree lyfter vi nu den psykiska hälsan med till förmån för bl. a. Suicide Zero och Spelberoendes Riksförbund. Redan 2013 genomförde vi Rock n Run till förmån till Radiohjälpens "Hungerhjälpen" och bidrog med 20 000:-.

På Rock ´n Run OCR kan du njuta av riff, takt och decibel både som deltagare på hinderbanan och publik, samt bland annat ta del av samtal runt mobbing med AUAB (Iwers/Mendonca), föreläsningar och testa METALBELLS (kettlebells) på grupp pass. Du kommer kunna välja vilket band du vill delta i hinderbanan till. Alla deltagare har chans till fina priser och vill du bli CHAMPION of METAL så deltar du i hinderbanan till alla banden och får ett unikt pris/minne! Genomför så många varv du hinner under en timme.

Lyssna på hårdrock / metal under hela dagen och umgås med vänner till mat och dryck och varför inte ta ett svalkande bad på området.

Vi vet vilken glädje och gemenskap som skapas runt våra OCR. Förväntning och anspänning innan, utmaningen inför hinder och tacksamheten när man får en stöttande hjälpande hand på väg igenom. Den fina gemenskapen med alla deltagare när man andas ut och endorfinet pumpar i kroppen efter loppen.

På livets "hinderbana" är det helt andra förutsättningar och nu vill vi göra skillnad med Rock n Run OCR för alla de som kämpar och är drabbade på olika sätt.

Kultur och aktivitet är viktiga grunder för bättre hälsa och ett berikande funktionellt liv, därför kopplar vi nu på en rejäl dos med energifull rockmusik i ny form.

Med Rock ´n Run vill vi synliggöra dem som har det tufft mentalt och inte riktigt orkar med. Vi ge alla som på olika sätt är drabbade en ”osynlig hand" i ryggen och med denna bidra med kraft och hopp. Många fler än vi tror har det jobbigt med sin psykiska hälsa och har svårt att ta sig vidare utan tillräckligt stöd. Vi kommer också att inkludera paraidrotten då många med funktionshinder inte vanligen ges möjlighet att delta i olika tävlingar.

I musikvärlden liksom överallt annars är självmord tyvärr inte ovanligt. Alla är vi bekanta med Tim (Avicii) Bergling och Ted Gärdestad. Ytterligare musiker som tagit sina liv i just rockvärlden är:

-        Marcel Jacob (Talisman)
-        Chester Bennington (Linkin Park)
-        Kurt Cobain (Nirvana)
-        Chris Cornell (Soundgarden)
-        Wendy o Williams (The Plasmatics)

Listan kan tyvärr göras ännu längre......

Vi är mycket tacksamma och stolta att kunna presentera följande band och musiker:

-        PAIN
-        Scenteria
-        Martina Edoff
-        Chugger
-        Artists United Against Bullying med Paulo Mendonca och Peter Iwers (ex. In Flames)

HORNS UP!

Banden och publiken kommer lyfta deltagarna över, under och igenom hinder till oanade höjder med en rejäl dos energi.
 
Spelschema
(Tiderna är preliminära)
Området öppnar 12.00 och stänger 23.00
 
15.30 - 16.30 Öppet för bokning
17.00 - 18.00 Chugger
18.30 - 19.30 Scenteria
20.00 - 21.00 Martina Edoff
21.30 - 22.30 PAIN
 
Anmälan öppnar och biljetter släpps så snart restriktionerna tillåter.

Informationen kommer uppdateras allt eftersom band, föreläsare och annat tillkommer.

Har du ideer och/eller är intresserad av vara delaktig i arrangemanget Rock ´n Run OCR tveka inte att kontakta oss.

Varmt välkommen, Horns Up!


Snabbfakta Rock ´n Run OCR
Plats: Backamo i Ljungskile
Området öppnar: 12:00
Området stänger: 23:00
Beskrivning: Årets viktigaste lopp, ett event / festival där vi lyfter den psykiska hälsan till förmån för bl. a. Suicide Zero som verkar mot självmord och psykisk ohälsa.
Banlängden: -
Krav på simkunnighet: Nej
Upplevelse: Banden och publiken kommer lyfta deltagarna över, under och igenom hinder till oanade höjder med en rejäl dos energi
Tidtagning: Nej, spring så många varv du hinner under en timme
Medalj: Ja, till alla som går i mål
Straffrundor: Nej

Samarbetspartners

Till förmån för